Nieuws

'Fernandes en United zijn eruit en bezegelen overeenkomst tot 2027'

'Fernandes en United zijn eruit en bezegelen overeenkomst tot 2027'

31-03-2022 14:12

Volgens transferspecialist Fabrizio Romano is de contractverlenging van Bruno Fernandes definitief rond bij Manchester United. Achter de schermen was de Engelse topclubs al tijden bezig de Portugees langer aan zich te binden.

Volgens de doorgaans betrouwbare Italiaanse journalist hebben de twee kampen elkaar gevonden in een nieuwe verbintenis en gaat de aanvallende middenvelder bijtekenen tot medio 2027. Naar verluidt gaat Fernandes na het ondertekenen van zijn nieuwe contract 287.000 euro per week (!) verdienen. Zijn huidige overeenkomst bij United levert hem elke zeven dagen 215.000 euro op.

In zijn eerste seizoen was Fernandes waanzinnig op dreef. In 58 officiële duels in het seizoen 202/21 schoot hij maar liefst 28 keer met scherp en gaf hij zeventien assists. Deze jaargang deelt de spelmaker mee in de sportieve malaise van The Mancunians en kwam hij tot nu toe in 37 wedstrijden tot negen treffers en fungeerde hij veertien keer als aangever.

De contractverlenging komt op een bijzonder moment. Plaatsing voor de Champions League is allerminst een uitgemaakt zaak voor Manchester United, net zoals de club nog altijd geen manager voor het aankomende seizoen heeft aangesteld. De namen van Erik ten Hag en Paris Saint-Germain-trainer Mauricio Pochettino worden nadrukkelijk met de Engelse grootmacht in verband gebracht.