Interview

Van der Vaart is op zijn plek bij Esbjerg: 'Je ziet ook de smile op mijn kop'

Van der Vaart is op zijn plek bij Esbjerg: 'Je ziet ook de smile op mijn kop'

26-03-2022 11:55

Rafael van der Vaart voelt zich als een vis in het water als trainer. De voormalig middenvelder heeft samen met Michael Kryger op dit moment de leiding bij Esbjerg fB nadat Roland Vrabec werd ontslagen eerder deze maand.

"Ik noem mezelf nog steeds geen trainer, maar het begint wel steeds leuker te worden", laat Van der Vaart los aan Ziggo Sport. "Het leukste vind ik om met die gasten bezig te zijn, zelf een beetje mee te doen en ze te adviseren. Je ziet ook de smile op mijn kop", lacht Van der Vaart, die benadrukt nog altijd van het spel te genieten.

De voormalig Ajacied heeft veel meegemaakt in zijn carrière en vond elke wedstrijd 'gewoon een wedstrijd'. "Ik heb overal gespeeld", aldus Van der Vaart. "Als ik met die gasten mijn ervaring kan delen... Dat willen ze allemaal weten natuurlijk. Hoe was de WK-finale, hoe was dat?"

"En dan voelen ze hier af en toe al druk", vervolgt Van der Vaart. "Dan denk ik: als je het hier al voelt, kan je beter hier blijven. Want dan moet je daar naar een kliniek", grinnikt hij, terwijl hij zijn uitspraak nuanceert. "Het is natuurlijk zo, dat je wel met druk moet om kunnen gaan."