Nieuws

Ruiter-beslissing uitgesteld: 'Ajax wil doelman met meer internationale ervaring'

Ruiter-beslissing uitgesteld: 'Ajax wil doelman met meer internationale ervaring'

04-03-2022 18:30 Laatste update: 18:40

Ajax heeft de keuze om Robbin Ruiter een contract aan te bieden uitgesteld. De Amsterdammers zouden aanvankelijk vrijdag de keuze maken of ze de 34-jarige doelman wilden inlijven. De regerend landskampioen heeft besloten om zijn keuzes nog eens goed door te lopen en hoopt op een keeper met ervaring op internationaal podium.

"Ik denk dat Ajax heel snel zoekt naar een internationale keeper. Ruiter is de voor de hand liggende optie, maar als je in de Champions League speelt en je wilt elk risico vermijden, dan zoekt Ajax natuurlijk nog even verder", aldus Marcel van der Kraan, de chef sport van De Telegraaf.

"Ik begreep van clubwatcher Mike Verweij dat er op dit moment ook andere opties zijn", vervolgt Van der Kraan. "De beslissing over Ruiter is uitgesteld. Ajax kijkt of ze nog een iets meer internationaal ervaren doelman kunnen vinden."

Het keepersprobleem bij Ajax is ontstaan door de afwezigheid van Remko Pasveer en Jay Gorter. Andre Onana is nu de enige keeper bij Ajax met ervaring op het hoogste niveau. Naast de Kameroener beschikt Ajax nog over de jeugdige talenten Calvin Raatsie en Charlie Setford.