Nieuws

Ten Hag reageert op nieuws rondom Robbin Ruiter: 'Dat zou kunnen'

Ten Hag reageert op nieuws rondom Robbin Ruiter: 'Dat zou kunnen'

03-03-2022 22:52 Laatste update: 23:04

Erik ten Hag kijkt met een tevreden gevoel terug op de bekerwedstrijd tussen AZ en Ajax. Hij genoot van zijn ploeg en nam het op voor Lisandro Martínez, die werd bekritiseerd vanwege zijn theatrale gedrag in een onschuldig duel met Zakaria Aboukhlal. Ook reageert de oefenmeester op de mogelijke komst van Robbin Ruiter naar Amsterdam.

"We hebben de boel totaal gedomineerd. Vooral in het eerste halfuur was ik erg tevreden. Ik heb genoten van mijn ploeg vanavond", begint Ten Hag voor de camera van ESPN. Hij was voornamelijk te spreken over de Zuid-Amerikanen uit zijn ploeg. "Ze hadden de juiste positieve agressie, ik heb van ze genoten. Álvarez: heel erg goed."

Martínez wekte in de rust van het duel veel irritatie op bij ESPN-analist Kenneth Perez, nadat hij gemakkelijk naar de grond ging in duel met Aboukhlal. Ten Hag neemt het voor zijn sterkhouder in de verdediging op, zonder er al te veel woorden aan te wijden. "Ik heb het gezien. En ik heb het hem in de rust gevraagd", zegt de oefenmeester. 

Ten slotte wordt Ten Hag gevraagd naar het nieuws rondom Ruiter. "Ik wil niet op namen in gaan, maar we zijn ons wel aan het oriënteren. Het is niet zo makkelijk", legt Ten Hag uit. De trainer van Ajax reageert koeltjes op de vraag of Ruiter vastgelegd gaat worden. "Dat zou kunnen."