Nieuws

Noodoplossing voor keepersprobleem in Amsterdam: oude bekende Ten Hag gesignaleerd

Noodoplossing voor keepersprobleem in Amsterdam: oude bekende Ten Hag gesignaleerd

03-03-2022 20:35 Laatste update: 20:52

Robbin Ruiter wordt wellicht de nieuwe stand-in van Andre Onana bij Ajax, zo meldt De Telegraaf. De Amsterdammers kampen momenteel met een keepersprobleem, waardoor de 34-jarige doelman in beeld is gekomen bij trainer Erik ten Hag.

Het tweetal werkte in de periode tussen 2015 en 2017 al samen bij FC Utrecht. Ruiter trainde donderdag mee met Ajax en krijgt volgens De Telegraaf vrijdag te horen of de regerend landskampioen hem een contract tot het eind van het seizoen wil aanbieden. De Amsterdammer stond afgelopen seizoen onder contract bij Willem II. De Tilburgers namen in januari afscheid van Ruiter, die niet overtuigde in Tilburg. Toen de club Timon Wellenreuther huurde van Anderlecht, meldde Ruiter zich daarna 'geblesseerd'. Na een periode van stilte werd het contract ontbonden.

Het keepersprobleem bij Ajax is ontstaan door de afwezigheid van Remko Pasveer en Jay Gorter. Andre Onana is nu de enige keeper bij Ajax met ervaring op het hoogste niveau. Naast de Kameroener beschikt Ajax nog over de jeugdige talenten Calvin Raatsie en Charlie Setford. Met het oog op de belangrijke wedstrijden in de tweede seizoenshelft wil Ajax het zekere voor het onzekere nemen. Met Ruiter kunnen de Amsterdammers een keeper met de nodige Eredivisie-ervaring binnenhalen.