Nieuws

Vlaar kan zich opmaken voor afscheid voor AZ-publiek in bekerkraker

Vlaar kan zich opmaken voor afscheid voor AZ-publiek in bekerkraker

03-03-2022 12:56 Laatste update: 16:28

AZ neemt donderdag voorafgaand aan de halve finale tegen Ajax afscheid van Ron Vlaar. De inmiddels gepensioneerde verdediger debuteerde bij de Alkmaarders in het profvoetbal en nam bij diezelfde club afscheid.

Na afloop van het seizoen 2020/21 zette de mandekker een punt achter zijn imposante loopbaan die hem langs onder meer Feyenoord en Aston Villa voerde. Eén van de hoogtepunten in zijn carrière beleefde Ron Beton tegen Argentinië in de halve finale van het WK 2014. Hij speelde Lionel Messi volledig uit de wedstrijd en hield met Oranje de nul tegen de latere finalist. Uiteindelijk verloor het Nederlands elftal na strafschoppen.

In totaal kwam Vlaar tot 32 interlands, daarnaast verdedigde hij 136 keer de clubkleuren van AZ. Nu de coronamaatregelen vrijwel geheel opgeheven zijn, leek AZ dit een geschikte datum om afscheid te nemen van de centrumverdediger. Momenteel is Vlaar nog steeds betrokken bij de club. Eén dag in de week staat hij op het veld bij de ploeg van coach Pascal Jansen, daarnaast is hij actief als assistent-trainer van AZ O17. Bij Champions League-uitzendingen van RTL 7 is hij geregeld te zien als analist.