Nieuws

Neres en consorten tóch gered: Braziliaanse regering geeft gehoor aan smeekbedes

Neres en consorten tóch gered: Braziliaanse regering geeft gehoor aan smeekbedes

26-02-2022 16:41 Laatste update: 16:47

David Neres en tien andere Braziliaanse spelers van FC Shakhtar Donetsk zijn onderweg naar Roemenië. Na twee verontrustende video's op sociale media heeft de Braziliaanse regering een konvooi geregeld voor de spelers die vastzaten in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. 

Neres deed met zijn Braziliaanse ploeggenoten op vrijdag en eerder op zaterdag een oproep aan de Braziliaanse regering om hulp te bieden. De spelers verbleven in een hotel in Kiev, maar zijn nu middels een konvooi overgebracht naar een treinstation. Op sociale media circuleren nu beelden van de Braziliaanse spelers die veilig in de trein zitten.

De trein brengt het gezelschap naar Roemenië. Eenmaal gearriveerd zullen de spelers in Boekarest het vliegtuig naar Brazilië pakken. Rusland viel deze week Oekraïne binnen. Sinds vrijdag is er sprake van hevige vuurgevechten in Kiev. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!