Nieuws

Van der Meyde openhartig: 'Zonder Melisa had ik als junk onder viaduct gelegen'

Van der Meyde openhartig: 'Zonder Melisa had ik als junk onder viaduct gelegen'

19-02-2022 14:36 Laatste update: 14:54

Andy van der Meyde heeft in een interview met het Algemeen Dagblad een boekje opengedaan. De oud-Ajacied had het tijdens en ná zijn profcarrière zwaar en heeft eindelijk het rustige leven gevonden waar hij naar op zoek was. 

In gesprek met Sjoerd Mossou is Van der Meyde openhartig over zijn leven. Tegenwoordig woont de voormalig speler in Beemte-Broekland en bezig hij een woonboerderij met zijn vrouw Melisa. "Zij heeft me zoveel rust gegeven. Mensen vragen me vaak of ik het niet erg vind dat ik zoveel minder geld heb dan vroeger. Ze hebben geen flauw idee, joh. Ik had miljoenen, ja, maar ik was compleet gek in mijn kop."

Van der Meyde is nooit hecht geweest met zijn eigen familie, maar heeft spijt dat hij er vroeger niet genoeg voor zijn eigen kinderen was. " Ik ben heel lang een slechte vader geweest, vertrok zonder naar mijn kinderen om te kijken, dat is de grootste fout van mijn leven. Mijn oudste dochter wil me nog steeds niet zien. Ze woont in Italië, maar ik stuur haar geregeld een berichtje, gewoon om te laten merken dat ik nog iedere dag aan haar denk."

De oud-voetballer is de afgelopen jaren weer in de schijnwerpers gekomen door zijn Youtube-programma Bij Andy in de Auto. In het programma maakt de oud-Ajacied een ritje met professionele voetballers en praten zij over verschillende onderwerpen. Van der Meyde hoopt ooit nog internationaal te gaan: "Gewoon lekker slap lullen met David Beckham ofzo. Is toch lachen? With Andy in the car, dat bekt niet lekker. Even diep over nadenken nog. Ben ik sowieso heel goed in, in nadenken", besluit Van der Meyde lachend. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!