Nieuws

Rentree in Eredivisie van korte duur: Sierhuis rest van het seizoen uitgeschakeld

Rentree in Eredivisie van korte duur: Sierhuis rest van het seizoen uitgeschakeld

15-02-2022 13:31

Kaj Sierhuis zal de rest van het seizoen niet meer in actie komen voor Heracles Almelo, zo meldt de club via zijn kanalen. De aanvaller liep afgelopen weekend tegen FC Utrecht een knieblessure op. Het gevreesde scenario is uitgekomen voor de huurling van Stade Reims. 

Een scan in het ziekenhuis heeft dinsdag uitgewezen dat het om een gescheurde voorste kruisband gaat. De kwetsuur houdt hem de komende maanden aan de kant. De spits van Heracles Almelo verliet afgelopen vrijdag het veld in tranen, nadat hij de blessure opliep. Sierhuis groeide uit tot matchwinner door de enige treffer in het duel met FC Utrecht voor zijn rekening te nemen. Vanwege de enst van de blessure, is dit tevens zijn laatste doelpunt in de Eredivisie dit seizoen.

Na afloop van de wedstrijd gaf Sierhuis in gesprek met ESPN uitleg over het akelige moment. "Ik voelde m'n knie heen en weer schieten en dan schrik je enorm. Dat is meestal een slecht teken. We hebben 'm net gecheckt. De knie is stabiel, maar er zit wel vocht in." Sierhuis keert komende zomer terug bij zijn oorspronkelijke werkgever Stade Reims.