Nieuws

Brands richt zich in statement tot ratdraaiers in Lens: 'Hoop op besef'

Brands richt zich in statement tot ratdraaiers in Lens: 'Hoop op besef'

10-11-2023 19:19

PSV en algemeen directeur Marcel Brands hebben in een statement gereageerd op de door UEFA opgelegde straf na de ongeregeldheden van supporters in Lens. De UEFA heeft PSV bestraft met een geldboete van in de duizenden euro's en een voorwaardelijke straf van twee jaar. In het statement richt Brands zich tot de ratdraaiers.

Tijdens het bezoek van PSV aan Lens, dat in een 1-1 gelijk spel eindigde, werd er in het uitvak vuurwerk afgestoken, met voorwerpen gegooid en behoorlijke schade aangericht aan het Stade Bollaert-Delelis. Naast de hoge geldboete, is PSV ook gevraagd deze schade te vergoeden aan de club uit Frankrijk. 

Via een statement op de eigen website reageert PSV op de opgelegde straf. 'De club onderzoekt of het de boete en vergoeding kan verhalen op de daders, onder wie al zeven stadionverboden zijn uitgedeeld', geeft de club aan. Algemeen directeur Marcel Brands is erg teleurgesteld in de acties van de PSV-aanhang in Lens. "Als je de club een warm hart toedraagt, dan doe je dit niet. Je benadeelt niet alleen de club, maar ook nog eens je medesupporters", meent Brands. "Ik hoop dat iedereen zich onderhand beseft wat de gevolgen zijn van dergelijke acties."