Nieuws

Feyenoord-middenvelder sluit degradatie Ajax niet uit: 'Zeg nooit nooit hè'

Feyenoord-middenvelder sluit degradatie Ajax niet uit: 'Zeg nooit nooit hè'

10-11-2023 12:15

Ramiz Zerrouki is er helemaal niet van overtuigd dat het lek bij Ajax boven is. De Feyenoorder zei in Kick 't Met van Ziggo Sport dat ook andere grote clubs zo dachten. Anass Salah-Eddine was daarentegen wel positief.

"Zeg nooit nooit hè", aldus Zerrouki. "Bij Schalke 04 zeiden ze ook dat het nooit ging gebeuren. Olympique Lyon staat nu ook laatste. Je ziet vaak dat als je in die posities komt, dat het heel lastig is om weer terug te komen. Je bent afhankelijk van veel factoren. Het vertrouwen is natuurlijk minder. Je hebt een overwinning nodig en hoe langer dat duurt, hoe moeilijker het wordt."

De Ajax-verdediger ziet het anders. Volgens hem weten spelers zelf welke kwaliteiten zij hebben en dat het er wel degelijk is. "We weten hoe we als team en als jongens zijn. Natuurlijk is dit een moeilijke periode, maar we proberen gewoon keihard te trainen. We moeten ons focussen op het juiste, want er gaat een moment komen dat het weer naar boven gaat. Het is wel heel moeilijk hoor. Degradatie gaat nooit gebeuren."

Komende zondag kan Ajax kijken of zij hun stijgende lijn in de Eredivisie kunnen voortzetten. Voor het eerst in de geschiedenis gaan de Amsterdammers op bezoek bij Almere City voor een officieel duel. Met een overwinning kan Ajax stijgen naar de zevende plek in de Eredivisie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!