Breaking news

Koeman verrast deels met Oranje-selectie: Hato en Schouten geselecteerd

Koeman verrast deels met Oranje-selectie: Hato en Schouten geselecteerd

10-11-2023 12:03 Laatste update: 12:10
9

Ronald Koeman heeft de Oranje-selectie bekendgemaakt. Jorrel Hato is er als debutant bijgehaald en ook Jerdy Schouten mag weer eens zijn opwachting maken in het Nederlands efltal.

Het selecteren van Hato is opvallend te noemen. De verdediger van Ajax behoorde niet tot de voorselectie van Oranje, maar wordt nu opgeroepen door de vele blessures in de verdediging. Zo zijn Micky van de Ven en Matthijs de Ligt er niet bij wegens blessures.

Naast een verrassing in de verdediging is er ook mooi nieuws voor Schouten. De middenvelder van PSV is voor de tweede keer opgeroepen voor het Nederlands elftal. Zijn constante prestaties bij PSV worden daarmee dus beloond.

Verder keert ook Justin Bijlow terug als doelman in Oranje. De keeper van Feyenoord stond even aan de kant wegens blessureleed, maar maakt weer onderdeel uit van de selectie van Koeman. Dat gaat ten koste van Nick Olij en Andries Noppert. Op 18 en 21 november neemt Oranje het op tegen Ierland en Gibraltar voor de afsluitende EK-kwalificatiewedstrijden voor het hoofdtoernooi van 2024 in Duitsland.

De volledige selectie van Oranje

Keepers: Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion)

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter), Jeremie Frimpong (Bayern Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Jorrel Hato (Ajax), Stefan de Vrij (Inter)

Middenvelders: Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta), Xavi Simons (RB Leipzig), Calvin Stengs (Feyenoord), Mats Wieffer (Feyenoord), Joey Veerman (PSV), Jerdy Schouten (PSV), Teun Koopmeiners (Atalanta)

Aanvallers: Steven Bergwijn (Ajax), Wout Weghorst (Hoffenheim), Brian Brobbey (Ajax), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Cody Gakpo (Liverpool)

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
zaterdag 18 november 2023
Stadion
Johan Cruijff Arena
Aftrap
20:45
Scheidsrechter
Di Bello