Nieuws

Driessen spot 'traditie' en maakt Ajax met de grond gelijk: 'Weer terug bij af'

Driessen spot 'traditie' en maakt Ajax met de grond gelijk: 'Weer terug bij af'

10-11-2023 09:55 Laatste update: 09:58

Ajax is weer terug bij af, dat stelt Valentijn Driessen. De chef-voetbal van De Telegraaf haalt in zijn column snoeihard uit naar John van ’t Schip, de Ajax-jonkies en Ajax-aanhang die Kenneth Taylor naar zijn mening hebben laten vallen.

Ook Driessen zag Ajax winnen van FC Volendam (2-0) en sc Heerenveen (4-1), maar had meer 'realiteitszin' verwacht tegen Brighton & Hove Albion. 'Zelfs John van ’t Schip was er na alle loftuitingen aan zijn adres en aan dat van zijn Ajax in gaan geloven, hoewel de Ajacieden tweemaal door het oog van de naald kropen. Dat supporters daar niet doorheen prikken, is ze vergeven, maar van een hoofdcoach en zijn trainersstaf verwacht je meer realiteitszin.'

De journalist stelt dat Brighton geen 'hoogvlieger' is en dat diens manager Roberti De Zerbi 'overdreven bewierook' wordt, waarna hij de Ajax-jonkies die in de basis startte neersabelt. 'Weliswaar stuk voor stuk in bezit van het Ajax-dna, maar op internationaal niveau nog jochies. Zelfs niet goed genoeg om potten te breken in de subtop van de Eredivisie.'

Taylor, die in de rust door Van ’t Schip naar de kant werd gehaald, maakt kennis met de volgens Driessen bekende 'Ajax-traditie'. 'Na Gregory van der Wiel, Daley Blind en Hakim Ziyech liet de Ajax-aanhang de middenvelder, die zo met zichzelf in de knoei zit, keihard vallen', besluit hij.

Zondag mag Ajax het weer in de Eredivisie proberen. De Amsterdammers gaan zondag op bezoek bij Almere City.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!