Nieuws

Engelse kranten: 'Ten Hag machinist van trein waar de besturing niet werkt'

Engelse kranten: 'Ten Hag machinist van trein waar de besturing niet werkt'

09-11-2023 11:30

bart-digital-1

Het Manchester United van Erik ten Hag ging in een krankzinnige wedstrijd onderuit tegen FC Kopenhagen. De Engelse media sparen de club uit Manchester niet. VoetbalNieuws zet de opiniestukken voor je op een rijtje!

The Guardian beschrijft de situatie waarin het team van Erik ten Hag zich bevindt als zorgwekkend. Manchester United staat onderaan in groep A na een reeks slechte prestaties. Ondanks dat er nog twee wedstrijden in deze fase te spelen zijn, hebben ze slechts drie punten. Dat betekent dat ze één punt achter Galatasaray en Kopenhagen staan. Zelfs al was er sprake van een twijfelachtige rode kaart voor Marcus Rashford, verdiende Kopenhagen de overwinning in de wedstrijd. Het team staat dus voor de uitdaging om zich opnieuw te herpakken en nog wat van het seizoen te maken.

'Trein is onbestuurbaar, met Ten Hag aan boord'

The Athletic bekritiseert Ten Hag en maakt een vergelijking met de huidige problemen van Manchester United. 'We zitten nu in een kapotte trein. Erik ten Hag is nog aan boord, maar de besturing werkt al een tijdje niet meer, en er zijn al drie of vier explosies geweest.' De kritiek op Ten Hag als coach van United neemt ondanks het goede spel toe. United speelde volgens de krant zijn beste wedstrijd in de Champions League, maar verloor alsnog. Dat maakt de problemen voor het team alleen maar groter.

'Ten Hag kan moed putten uit de prestatie'

The Telegraph schrijft dat Manchester United een wonder nodig heeft tijdens de wedstrijd tegen Galatasaray om zich te kwalificeren, en er bestaat zelfs een kans dat ze onderaan eindigen en niet eens Europa League-voetbal spelen. Ten Hag kan wat hoop putten uit de wedstrijd, waarin het team veel inzet toonde. De situatie veranderde echter door de rode kaart van Rashford. De aanvaller had zijn eerste basisplaats had sinds de kritiek van de Nederlandse manager op zijn verjaardagsfeestje in een nachtclub, dat kort plaatsvond na de nederlaag in de Manchester-derby.

De BBC schrijft dat United misschien wel zijn beste 25 minuten van het seizoen speelde: 'Alles leek perfect te verlopen voor United na wat mogelijk hun beste 25 minuten van het seizoen waren aan het begin van de wedstrijd op woensdag.' Terwijl Manchester United laatste staat, zijn ze nog niet volledig uitgeschakeld, maar ze bevinden zich onderaan in groep A. Ze moeten op reis naar Galatasaray, waar ze nog nooit hebben gewonnen. Daarna zullen ze Bayern München thuis ontvangen, een team dat al gekwalificeerd is voor de volgende ronde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!