Nieuws

AZ mist aanvaller niet alleen tegen Aston Villa: 'Aantal weken uitgeschakeld'

AZ mist aanvaller niet alleen tegen Aston Villa: 'Aantal weken uitgeschakeld'

09-11-2023 07:20 Laatste update: 09:09

Mayckel Lahdo was door schorsing al niet beschikbaar tegen Aston Villa. De aanvaller mist nu de komende topper in de Eredivisie ook door een blessure. Een opgelopen knieblessure in de wedstrijd tegen Excelsior gooit roet in het eten.

Pascal Jansen maakte op zijn persconferentie bekend dat Lahdo überhaupt naast zijn schorsing niet had kunnen spelen. "Ik verwacht dat hij een aantal weken is uitgeschakeld." 

Eerder verworp de UEFA nog het beroep van AZ om de schorsing van de 20-jarige Zweed in te korten. Hij pakte in het thuisduel met Legia Warschau een directe rode kaart en werd voor twee weedstrijden geschorst. Het thuisduel met Aston Villa in de Conference League moest hij dus ook al missen.

De aanvaller kende een goede start aan het seizoen. Hij scoorde vijf doelpunten en gaf vijf assists in de totaal vijftien duels die hij speelde. Aankomend weekend speelt AZ op zondag om 16.45 uur de topwedstrijd tegen Feyenoord. In 2021 wonnen de Alkmaarders nog met 2-3, maar sindsdien is Feyenoord suprieur. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!