Nieuws

Simons imponeert voor tweede duel op rij in CL: 'Droomde ik als jonge jongen van'

Simons imponeert voor tweede duel op rij in CL: 'Droomde ik als jonge jongen van'

08-11-2023 09:45

Xavi Simons is blij dat hij zich met de beste spelers ter wereld kan meten op het niveau van de Champions League. De Oranje-international blonk dinsdagavond weer uit bij RB Leipzig en sprak na afloop over de progressie die hij tot nu toe gemaakt heeft.

Acht minuten had Simons nodig om weer een pracht van een doelpunt te maken tegen Rode Ster Belgrado. De voormalig speler van PSV soleerde en krulde raak. Dat was opnieuw een pracht van een goal tegen de ploeg uit Servië, die twee weken geleden ook al te maken kreeg met de verfijnde techniek van Simons.

Makkelijk was het overigens niet, liet Simons optekenen. "De omstandigheden waren heel zwaar, ook door hun fanatieke fans. Met hen hebben we al kennisgemaakt bij onze thuiswedstrijd. De sfeer in het stadion was indrukwekkend, maar we hebben ons huiswerk weer goed gedaan en zijn door naar de volgende ronde", klinkt het, geciteerd door Voetbal International.

Simons kwam afgelopen jaar veel in het nieuws door zijn uitspraken in zijn tijd bij PSV. De aanvallende middenvelder wilde koste wat kost in de Champions League acteren. Dat gaat hem goed af. "Ik wil mezelf op het hoogste niveau laten zien en mezelf met de beste spelers van de wereld meten. Daar droomde ik als jonge jongen al van. Daarom ben ik ook naar Leipzig gekomen. Ik wil mezelf hier blijven verbeteren", besluit hij.

\

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!