Nieuws

Sarri laat 'doelpuntenmachine' Feyenoord niet scoren: 'Moeilijk moment doorstaan'

Sarri laat 'doelpuntenmachine' Feyenoord niet scoren: 'Moeilijk moment doorstaan'

08-11-2023 08:56

Maurizio Sarri was blij dat 'doelpuntenmachine' Feyenoord niet tot scoren is gekomen in het Stadio Olimpico. De oefenmeester van SS Lazio erkent dat zijn ploeg tot het gaatje moest gaan om de drie punten in Italië te houden.

"We moesten moeilijke momenten doorstaan. We wisten dat we af en toe zouden moeten lijden. Gelukkig lieten we hen niet scoren", begon Sarri in gesprek met Sky Sport Italia. De rokende coach noemt de equipe van Arne Slot 'een doelpuntenmachine' en doet vervolgens een boekje open over zijn speelwijze. "We besloten niet zoveel druk te zetten op hun centrale verdedigers omdat ze hun keeper zo goed gebruiken. We lieten hen dus de bal, zeker nadat we op voorsprong waren gekomen."

Waar Lazio na afloop vooral met de kont in de zestien stond en doelman Ivan Provedel nog nodig had om een inzet van Ayase Ueda te pareren, is Sarri juist teleurgesteld met de kansen die er nog in aanvallend opzicht lagen.

"In de laatste twintig minuten hadden we hen pijn kunnen doen", aldus de Italiaan, die zich tot slot zorgen maakt om Luis Alberto en Mattia Zaccagni. "Hopelijk betalen we niet een te hoge prijs voor deze overwinning. We maken ons een beetje zorgen", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!