Wedstrijdverslag

Feyenoord verliest van Lazio en zakt naar plek drie in Champions League-groep

Feyenoord verliest van Lazio en zakt naar plek drie in Champions League-groep

07-11-2023 22:58
4

Het is Feyenoord niet gelukt een resultaat te boeken in Rome. Tegen Lazio ging de ploeg van Arne Slot met 1-0 onderuit en verloor het ook nog eens Bart Nieuwkoop aan een blessure. Mede door het resultaat in Madrid is koploper Feyenoord gezakt naar plek drie in Groep E.

Al binnen de eerste minuut van de wedstrijd werd Nieuwkoop op de bon geslingerd. In de twintigste minuut kreeg de rechtsachter een harde beuk te verwerken en moest met een hoofdwond per brancard van het veld worden gedragen. Zo keerde Gernot Trauner terug in de ploeg van Slot, dat met Oostenrijker centraal en Lutsharel Geertruida op rechtsachter zichtbaar beter begon te draaien. Na een half uur speler kwam de grootste kans van Feyenoord van de schoen van Santiago Giménez. Toch zag de Mexicaan zijn inzet door Ivan Provedel worden gekeerd. Een kans van Igor Paixao volgde vijf minuten later, maar de openingstreffer bleef uit.

Echter kwam die er toch vlak voor rust, toen Quinten Timber de bal op het middenveld verloor. Zo kon Lazio de counter inzetten en kwam het via Ciro Immobile in de eerste minuut van de blessuretijd in eigen huis op voorsprong. Na rust volgde er kansen voor Feyenoord, met een kopbal van Giménez in de 67e minuut als grootste. Echter bleef een doelpunt uit. Met een het inbrengen van aanvallers Alireza Jahanbakhsh en Luka Ivanuces hoopte Slot nog wat te kunnen forceren.

Ondanks de vele kansen en aanvallende wissels moest Feyenoord uiteindelijk toch buigen voor de thuisploeg uit Rome. In de allerlaatste seconde was Feyenoord nog dichtbij een gelijkmaker, maar ook die wist Provedel te keren. Verderop in Groep E maakte Atlético Madrid gehakt van Celtic, door met maar liefst 6-0 te winnen. Door de resultaten in Madrid en Rome is er flink wat veranderd in Groep E, waar Atlético nu met acht punten aan kop gaat. Lazio volgt op plek twee met zeven punten, waar Feyenoord met zes punten op plek drie terug te vinden is.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!