Stengs in rijtje met Modric, Rakitic en Álvarez: 'Dat is een mooie statistiek'

Calvin Stengs creëerde de meeste kansen in de Champions League
7 november 2023 om 13:31
Laatste update: 7 november 2023 om 15:33

Calvin Stengs staat in een rijtje met Luka Modric, Ivan Rakitic en Julian Álvarez. De middenvelder van Feyenoord creëerde van alle spelers de meeste kansen dit seizoen in de Champions League en daar is hij zich van bewust.

De naam van Stengs kwam afgelopen week in een bijzondere statistiek voorbij. De aanvallende middenvelder van Feyenoord is de speler die met elf kansen de meeste kansen creëerde in het miljardenbal. Daar droegen zijn prestaties in de laatste wedstrijd tegen Lazio flink aan bij. Liefst zeven keer creëerde hij een kans, waaronder de één-op-één situaties van Santiago Gimenez en Igor Paixão, maar ook de assist bij de goal van Ramiz Zerrouki.

"Ja dat wist ik, ik heb het voorbij zien komen", begint een grijnzende Stengs voor de camera’s van RTL. "Het is een mooie statistiek alleen het zijn kansen, geen goals of assists. Ik hecht er niet super veel waarde aan. Kansen creëren daar ben ik voor gekomen. Als je dan bovenaan staat, is dat mooi."

Qua doelpunten zal Stengs niet heel snel bovenaan een rijtje komen, zo weet hij. "Bij ons veel goals maken is lastig. Santi staat daar natuurlijk bovenaan", besluit hij lachend.