PSV zet binnenlands record: wat is de langste ongeslagen Eredivisie-reeks ooit?

wat is de langste ongeslagen reeks in de Eredivisie?
3 februari om 23:30
Laatste update: 3 februari om 23:30

PSV is nog altijd zonder puntverlies in de Eredivisie. Na twintig wedstrijden staat de teller op 56 punten waardoor PSV bezig is aan een imposante reeks. VoetbalNieuws.nl zocht uit welke ploeg de langste reeks zonder nederlagen achter zijn naam heeft.

PSV staat zoals vermeld na twintig speelrondes op 56 punten. Lang wisten de Eindhovenaren zelfs alles te winnen, maar liepen na de winterstop op bezoek bij FC Utrecht en Ajax puntenverlies op. Zeldzaam is het zeker, maar het is niet de eerste keer in de geschiedenis. In het seizoen 1987/88 wist PSV zelf namelijk de eerste zeventien wedstrijden op rij te winnen. Pas in januari werd er thuis tegen FC Twente met 2-2 gelijk gespeeld. In het uiterst succesvol verlopen seizoen won PSV uiteindelijk de treble. De Eindhovenaren wisten beslag te leggen op de landstitel, KNVB Beker en de Champions League.

Wat is de langste reeks overwinningen in de Eredivisie?

In het seizoen 1971/72 wist Ajax echter een zeer indrukwekkende reeks neer te zetten. Maar liefst negentien wedstrijden op rij werden er gewonnen. In eigen huis bleven de Amsterdammers een heel seizoen zonder puntverlies en werd er zelfs met 12-1 gewonnen van Vitesse. In het begin van het seizoen werd echter al snel driemaal gelijk gespeeld. Maar tussen 3 oktober en 1 april werd er negentien maal gewonnen. Go Ahead Eagles was in eigen huis echter te sterk, maar daarna wist Ajax weer zeven maal op rij te winnen.

Wanneer verloor PSV voor het laatst in de Eredivisie?

De laatste nederlaag voor PSV dateert alweer van 24 januari 2023 (!) toen het met 1-0 onderuit ging op bezoek bij FC Emmen.

Wat is de langste ongeslagen reeks in de Eredivisie?

PSV zette op 3 februari 2024 het record neer voor de langste reeks zonder nederlagen in de Eredivisie. In het restant van dat seizoen 2022/23 verloor het na de nederlaag in Emmen de overige zestien wedstrijden niet meer. De totale reeks van PSV staat daardoor met de twintig wedstrijden van het huidige seizoen op 36 wedstrijden.