Slot denkt nog niet aan strijd met PSV: 'Eerst naar de ploegen boven ons kijken'

Slot denkt nog niet aan strijd met PSV: 'Eerst naar de ploegen boven ons kijken'
4 november 2023 om 18:53

Arne Slot is nog niet bezig met een mogelijke titelstrijd met PSV. De trainer van Feyenoord vertelt voorafgaand aan het uitduel met RKC Waalwijk dat hij eerst naar de teams boven zijn ploeg krijgt: AZ en FC Twente. Het gat tussen de Rotterdammers, de nummer vier, en de Eindhovenaren, de nummer één, bedraagt bij aanvang van de zaterdagavondwedstrijd maar liefst tien punten.

"Je ziet dat ze weer een heel eenvoudige overwinning behalen, maar wij moeten in eerste instantie naar de ploegen boven ons kijken. Dat zijn Twente en AZ, voordat we überhaupt in de buurt komen van de nummer één", aldus Slot voor de camera's van ESPN, wetende dat PSV met 0-6 won van Heracles. "We verloren van Twente, dus we moeten eerst zorgen dat we beter voor de dag komen. Ik moet daar wel bij aantekenen dat we in de weken daarvoor echt geweldig goed gespeeld hebben. Zoals tegen Lazio. Ik hoop dus dat het een momentopname was tegen Twente."

De oefenmeester kan tegen RKC niet beschikken over Mats Wieffer. De middenvelder is ziek thuis gebleven, maar ook in de defensie staat het nog niet zoals te doen gebruikelijk. "Met Gernot Trauner missen we nog een basisspeler en ook Yankuba Minteh is voor ons belangrijk. De keuze was al gemaakt, ze wisten vrijdag al wie er zouden starten. Maar nu is Mats ziek en is dit de opstelling."

RKC – Feyenoord is om 18.45 uur begonnen in Waalwijk. De wedstrijd is live te volgen in het blog van VoetbalNieuws.