Nieuws

Van ’t Schip heeft drietal terug op Ajax-training en blikt terug op eerste dagen

Van ’t Schip heeft drietal terug op Ajax-training en blikt terug op eerste dagen

03-11-2023 19:05

John van ’t Schip heeft in gesprek met zijn werkgever teruggeblikt op zijn eerste dagen als interim-trainer van Ajax. De oefenmeester boekte een 2-0 overwinning op FC Volendam en kan tegen SC Heerenveen mogelijk weer beroep doen op een drietal spelers.

Van ’t Schip gaf aan in de zin van drie punten 'altijd tevreden te zijn'. "Als je bekijkt wat we hebben kunnen doen en vervolgens in de wedstrijd hebt teruggezien, kunnen we tevreden zijn. Het was nog niet zoals we het uiteindelijk willen hebben, maar dat is ook logisch", erkent de interim-trainer. "Daarvoor hebben we er nog te weinig aandacht aan kunnen besteden. Hopelijk kunnen we het met de trainingen en spelen van meer wedstrijden verder uitbouwen."

In zijn ploeg zag Van ’t Schip de juiste mind-set en een goede energie. "Iedereen probeerde dicht bij elkaar te blijven. Ik denk dat er met name de eerste helft goede aanvallen tussen zaten en dat er veel geprobeerd werd om vooruit te spelen", aldus de trainer, die tevreden naar de dieptelopen van zijn ploeg keek. Tegen FC Volendam koos Van ’t Schip in Ar'Jany Martha voor een debutant in Ajax. De trainer zag een goede wedstrijd van de pupil en verklaart zijn keuze. "We wilden ook aan die kant aanvallende impulsen hebben, die geeft hij. Hij is eigenlijk een rechtsbuiten, maar omgeturnd tot een linksback."

Selectie tegen SC Heerenveen

Van ’t Schip wilde nog niet weggegeven of Martha komende zondagmiddag tegen SC Heerenveen wederom in de basis staat. "We moeten kijken hoe hij uit de wedstrijd is gekomen en hoe hij zich voelt. Hij kreeg al na zestig minuten kramp. Zo zie je maar dat het een wedstrijd was waar voor een aantal jongens veel spanning op stond, en met name voor hem", wat volgens de trainer logisch is bij een debuut in het eerste. Tegen SC Heerenveen kan Van ’t Schip mogelijk weer een beroep doen op een drietal spelers. "Sosa, Forbs en Rensch zijn vandaag aangesloten en trainden mee. In hoeverre ze er zondag bij zitten, moeten we even kijken morgen bij de training."

Ajax krijgt zondagmiddag om 16.45 bezoek van SC Heerenveen, dat na tien wedstrijden met tien punten op plek tien staat.