Nieuws

'Hij kwam naar mij toe om daar aan te werken, dat vind ik mooi en gaan we regelen'

'Hij kwam naar mij toe om daar aan te werken, dat vind ik mooi en gaan we regelen'

02-11-2023 19:56

John van ’t Schip blijft vasthouden aan Steven Bergwijn als aanvoerder van Ajax, zo onthuld de interim-trainer tegenover ESPN. Voorafgaande van de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam gaf de trainer ook zijn complimenten over de bekritiseerde Brian Brobbey.

De laatste tijd was er veel te doen over de status van Bergwijn als aanvoerder. Van ’t Schip geeft aan dat de aanvaller 'gewoon' de band blijft dragen. "Het is een jongen die het een en ander al heeft meegemaakt. Iedere speler is op zijn eigen manier aanvoerder en Steven doet het op zijn manier. In de kleedkamer is het een jongen die respect afdwingt bij die jongere spelers, maar dat moet hij natuurlijk ook elke keer bewijzen", weet Van ‘t Schip. "In dit geval ook wat hij zelf zegt, met zijn voeten. Hij moet inderdaad leveren en dat weet hij ook. Maar dat geldt natuurlijk voor de hele groep, hij kan het niet alleen en moet ook geholpen worden. Maar dat hij uiteindelijk veel kritiek krijgt, is ook weer logisch. Omdat het een speler is die in de top speelt, Nederlands Elftal, en dat wordt er natuurlijk weer van hem verwacht."

Een andere speler die veel kritiek over zich heen krijgt, is de zichtbaar gefrustreerde Brian Brobbey. "Frustraties ga je niet van de een op de andere dag veranderen, dus dat is wel iets. Het is een jongen die graag wil, hij komt bijvoorbeeld naar mij toe met; 'trainer, ik wil ook wat meer met de spitsentrainer', dan gaan we dat regelen. Dat vind ik wel mooi", meent Van ‘t Schip. "Ik weet ook niet of dat eerder niet gebeurde en ga daar niet verder op in. Maar ik begrijp wel dat hij daar aan wil werken. Dat moet je zelf doen, maar het is ook fijn als daar op een bepaalde manier aandacht aan wordt gegeven. Dus dat moeten wij als trainer zijde voor zorgen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!