Nieuws

Van ´t Schip trof weinig zelfvertrouwen aan bij Ajax en hoopt snel op 'een team'

Van ´t Schip trof weinig zelfvertrouwen aan bij Ajax en hoopt snel op 'een team'

02-11-2023 19:38

John van 't Schip heeft zich voorafgaande van de inhaalwedstrijd van Ajax tegen FC Volendam uitgelaten over zijn eerste dagen als interim-trainer. In Amsterdam trof Van 't Schip naar eigen zeggen een ploeg met weinig vertrouwen aan, zo onthuld de trainer in gesprek met ESPN. De oud-voetballer hoopt in zijn selectie weer een echt team te kunnen zien.

"Een ploeg met weinig zelfvertrouwen, maar ook een groep die heel leergierig is", is wat Van´t Schip aantrof bij zijn terugkeer in Amsterdam. "We hebben deze week goed getraind, twee dagen weliswaar, maar de energie was erg goed. We hopen gewoon met wat we hebben kunnen trainen en  kunnen zeggen, dat er in ieder geval veel is overgekomen" aldus de interim­-trainer.  "Je probeert gewoon wat meer afspraken in de groep te brengen, die er misschien eerder niet zo waren. Ik heb ze verteld dat ik niet wil praten over wat er tot nu toe is gebeurd, maar dat we vooruit moeten kijken", vervolgt Van ‘t Schip.

Bij zijn ploeg hoopt Van ’t Schip duidelijkheid te krijgen. "In wijze van verdedigen en aanvallen. Dat laat je op het veld en tijdens besprekingen zien en dan hoop je dat het straks goed ten uitvoer wordt gebracht", aldus de oud-voetballer, die meent vrolijkheid in zijn ploeg niet te kunnen forceren. "Je gaat gewoon goed trainen en probeert leuke vormen te bedenken waarin een goede intensiteit is. Daardoor wordt een training ook leuker. Maar intensiteit moet áltijd goed zijn, dus niet wisselen per dag. Zowel lichamelijk als geestelijk."

Van ’t Schip noemt het belangrijkste dat zijn selectie weer een team moet worden. "Want het is een beetje verdeeld geweest door wat er allemaal is gebeurd en dat was ook te zien. Dus ik denk dat daar heel veel winst in te behalen is. Je moet het met elkaar doen. Misschien zijn er één of twee spelers die daarin meer de leiding kunnen pakken. Ik noem een Branco van den Boomen, die nog niet veel heeft gespeeld, maar wel een jongen is die iets meer bagage heeft. Iets meer verantwoordelijkheidsgevoel. Hij kan jongens helpen en in fases in wedstrijden een rol kan spelen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!