Nieuws

'Van 't Schip wisselt weinig bij debuut: slechts één wijziging tegen Volendam'

'Van 't Schip wisselt weinig bij debuut: slechts één wijziging tegen Volendam'

02-11-2023 06:54 Laatste update: 15:33

John van ’t Schip staat donderdagavond voor zijn debuut bij Ajax. De Amsterdammers nemen het in eigen huis op tegen FC Volendam en de verwachting is dat de nieuwbakken trainer het elftal grotendeels in tact zal houden.

Ajax start tegen Volendam voor het eerst in de geschiedenis als nummer laatst een wedstrijd in de Eredivisie. Na de oorwassing in Eindhoven afgelopen week, waar met name de tweede helft zorgen baarde, is Van 't Schip aangesteld om de rust terug te laten keren. Tegen Volendam is ook de verwachting dat dezelfde elf spelers aan de aftrap staan als tegen PSV. Enkel het meespelen van Gaston Avila is een vraagteken. Borna Sosa krijgt namelijk de voorkeur, maar de kans is groot dat de back niet op tijd fit is waardoor Avila wellicht toch start.

Op het middenveld kiest Van 't Schip dus voor Kenneth Taylor en Branco van den Boomen. De negentienjarige Kristian Hlynsson mag het eveneens gaan laten zien vanaf de aftrap. De Ijslander debuteerde dit seizoen, maar maakte afgelopen week al de wedstrijd vol tegen PSV. Voorin zullen Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Steven Berghuis hun basisplaats behouden. Carlos Forbs begint hierdoor op de bank.

Verwachtte opstelling Ajax: Ramaj; Gaaei, Sutalo, Hato, Sosa; Van den Boomen, Hlynsson, Taylor; Berghuis, Brobbey, Bergwijn

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!