Reactie

Van 't Schip sluit systeemswitch bij Ajax niet uit: 'Het gaat nu om duidelijkheid'

Van 't Schip sluit systeemswitch bij Ajax niet uit: 'Het gaat nu om duidelijkheid'

01-11-2023 07:33

John van 't Schip sluit niet uit dat hij een systeemwisseling gaat doorvoeren bij Ajax. De clubman neemt na het ontslag van Maurice Steijn tot het eind van het seizoen het stokje over als interim-coach van de Amsterdammers. Dat er een omslag nodig is bij de nummer laatst van de Eredivisie, weet ook hij.

Dat het momenteel niet lekker loopt bij Ajax, is uiteraard slecht een understatement. De ploeg beleeft de slechtste seizoenstart uit de clubgeschiedenis. Is Van 't Schip bereid om van de Ajax-school af te stappen en eerst meer zekerheid in te bouwen, met bijvoorbeeld een 5-3-2-opstelling? "Dat zou kunnen. Maar het gaat nu even om duidelijkheid. Maar dat kan iets zijn wat we gaan doen", vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Van 't Schip sprak na zijn aanstelling ook met Louis van Gaal, de technisch adviseur van de club. Hij voelt zijn steun, maar wilde er verder niet veel over kwijt. "Natuurlijk heb ik met Louis ook over het voetbalinhoudelijke gesproken, maar wat ik net al zei: je moet ook bij jezelf blijven. Als wij denken en vinden dat we iets moeten veranderen, dan zullen we dat doen."

De 59-jarige oefenmeester zag tot dusver niet alleen maar slechte dingen bij Ajax. Vooral uit de eerste helft tegen PSV haalt hij aanknopingspunten. "Maar er zijn ook heel veel momenten waarin dat niet zo is. En dat heeft naar onze mening ook heel veel te maken met een bepaalde duidelijkheid. Daar zullen we zo veel mogelijk mee aan de slag gaan met de jongens."

Van 't Schip voegt daar meteen aan toe dat dat tijd nodig heeft. Ajax heeft deze week met Volendam- en Heerenveen-thuis bijvoorbeeld al twee cruciale Eredivisiewedstrijden op het programma staan. "Dat gaat natuurlijk achter elkaar door", aldus de interim-coach. "Maar dat zullen we toch moeten doen, door middel van de trainingen, besprekingen, presentaties en individuele gesprekjes. Dus het wordt een heel intensieve periode, waarin heel veel dingen naar voren moeten komen en we duidelijkheid moeten gaan geven op veel verschillende vlakken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!