Breaking news

FIFA en Infantino komen met bevestiging: Saudi-Arabië organiseert WK 2034

FIFA en Infantino komen met bevestiging: Saudi-Arabië organiseert WK 2034

31-10-2023 20:05 Laatste update: 21:23

De FIFA heeft de organisatie van Saudi-Arabië voor het WK 2034 wereldkundig gemaakt. Gianni Infantino, de voorzitter van de wereldvoetbalorganisatie heeft dit op zijn Instagram-account wereldkundig gemaakt.

Begin oktober maakte Saudi-Arabië bekend met een officieel bid voor het WK van 2034 te komen. Dit nadat het land misgreep bij de organisatie van het wereldkampioenschap van 2030, waar Marokko, Portugal en Spanje mee aan de haal gingen. Even leken de Saudi's hevige concurrentie te krijgen van Australië, Indonesië, Maleisië en Singapore. Echter trok Indonesië zich uit deze samenwerking, waarna ook Australië de handdoek in de ring gooide. 

Infantino heeft nu op zijn Instagram-account bekendgemaakt dat het WK opnieuw in het Midden-Oosten plaats gaat vinden. Nog nooit is de organisator van een WK dat nog zo ver in de toekomst ligt al zo vroeg aangekondigd.

In 2026 hebben Canada, Mexico en Verenigde Staten in de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in handen. Vier jaar later zien we het WK op maar liefst drie verschillende continenten afgewerkt worden. Zo hebben Marokko, Portugal en Spanje de organisatie van het WK 2030 in handen, maar vinden de openingswedstrijden in de Zuid-Amerikaanse landen Argentinië, Paraguay en Uruguay plaats.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gianni Infantino - FIFA President (@gianni_infantino)