Breaking news

Feyenoord weet rode Twente-muur niet te slechten en loopt averij op in titelstrijd

Feyenoord weet rode Twente-muur niet te slechten en loopt averij op in titelstrijd

29-10-2023 14:15

Feyenoord heeft de goede Champions League-week geen vervolg kunnen geven in Enschede. De rode muur van FC Twente was zondagmiddag met 2-1 te sterk voor de Rotterdammers.

Met een ongewijzigde basiself begon Feyenoord aan de aftrap tegen Twente. De Tukkers hadden het strijdplan duidelijk klaar, want in de eerste tien minuten had de Stadionclub niets te vertellen. Dat leidde na tien minuten tot de, iets wat gelukkige, openingsgoal van Manfred Ugalde. De Costa Ricaan schoot de bal via Quilindschy Hartman achter Justin Bijlow.

Het eerste bedrijf was vooral een schaakwedstrijd. Feyenoord wilde wel, maar kwam niet door het goed defensief opgestelde Twente heen. Er waren dan ook geen tot weinig kansen te zien waarna de rust werd opgezocht.

In de tweede helft zette Arne Slot het om. Mats Wieffer ging als een inschuivende centrale verdediger spelen en ook Luka Ivanusec kwam in de ploeg. Dat zorgde er in ieder geval voor dat Feyenoord het overwicht kreeg, maar tot grote kansen leidde dat niet. Toch was er een moment van opleving toen de ingevallen Ondrej Lingr op de geweldig keepende Lars Unnerstal af ging. De Tsjech vond alleen de benen van de Duitser.

Na dat moment dicteerde Feyenoord het spel, maar was het Twente dat in de omschakeling gevaarlijk werd. Zo gevaarlijk zelfs dat de 2-0 op het scorebord kwam. Ricky van Wolfsinkel prikte binnen na een betwistbare buitenspelsituatie. Toch was het Feyenoord dat gelijk wat terugdeed. Lutsharel Geertruida profiteerde van een dode spelsituatie, maar de stand bleef uiteindelijk op 2-1.

Dat betekent dat PSV zondagmiddag hele goede zaken kan doen. De Eindhovenaren nemen het in het Philips Stadion op tegen Ajax en kunnen Feyenoord op zeven punten zetten bij een overwinning.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!