Verdedigend ingesteld Ajax kan ook niet in Brighton overtuigen en verliest opnieuw

26 oktober 2023 om 22:50

Ajax is er donderdagavond niet in geslaagd een positief resultaat te boeken op bezoek bij Brighton. De Premier League-club had de hele wedstrijd de overhand en stapte uiteindelijk met een 2-0 overwinning van het veld.

Interim-trainer Hedwiges Maduro gooide de opstelling van de Amsterdammers flink om. Zo kwam Diant Ramaj op het doel terecht en mochten onder meer Steven Berghuis (op een 10-positie) en Carlos Forbs starten. Bij Brighton stonden Jan-Paul van Hecke en Joel Veltman op het veld. Het eerste kwartier had Brighton moeite met het verdedigende spel van Ajax, maar The Seagulls kwamen wel tot twee kansen. Ajax stond verdedigend compact, maar had aanvallend niets in te brengen.

De bezoekers leken de rust te halen met de brilstand, maar op slag van rust was het alsnog raak voor Brighton. João Pedro kon vrij uithalen in het strafschopgebied en zette zijn club terecht op voorsprong. Daardoor stapte Ajax met een 1-0 ruststand van het veld.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld weinig. Ajax zocht aanvallender iets meer de tegenstander op, maar sneed zichzelf daarmee in de voet. Ansu Fati kreeg de bal in het strafschopgebied en kon vrij uithalen door de benen van Josip Sutalo, die niet adequaat ingreep. Berghuis schoot na de 2-0 nog op de paal, maar kon het niet spannend maken met een aansluitingstreffer.

In de slotfase verliet Steven Bergwijn het veld met hamstringklachten. Ajax was niet bij machte om het nog spannend te maken en wachtte in de slotfase op de eigen helft af, in plaats van op zoek te gaan naar een doelpunt. De Amsterdammers weten niet te overtuigen en zullen niet met een goed gevoel naar zondag toeleven, wanneer PSV de tegenstander is in de Eredivisie.