Opinie

Driessen geeft Maduro weinig slagingskans: 'Wrang voor Steijn dat hij er nu zit'

Driessen geeft Maduro weinig slagingskans: 'Wrang voor Steijn dat hij er nu zit'

26-10-2023 16:59
1

Valentijn Driessen denkt dat Ajax donderdagavond weinig kans heeft op bezoek bij Brighton & Hove Albion. De Amsterdammers staan in het Europa League-duel voor het eerst onder leiding van Hedwiges Maduro, die na het vertrek van Maurice Steijn als interim-coach fungeert.

"Het is natuurlijk wrang voor Steijn dat die man die hij weg wilde hebben, donderdag op zijn plaats zit", vertelt Driessen in een voorbeschouwende video voor De Telegraaf. "Daarna zal hij waarschijnlijk weer terugkeren als assistent van John van 't Schip."

De verhoudingen zijn ondertussen bekend. Ajax schoof Maduro naar voren, nadat Steijn werd ontslagen na de 4-3 nederlaag tegen FC Utrecht. Na de wedstrijd tegen PSV van aanstaande zondag ziet het er naar uit dat Van 't Schip het stukje moet overnemen. "Maduro moet het doen, maar die heeft de afgelopen weken ook vrijheid van handelen van Steijn gekregen om onder andere de speelstijl erin te rammen, wat is niet is gelukt. Dus het is een hele bijzondere situatie en ik ben heel benieuwd hoe hij het gaat doen", vervolgt Driessen.

Het feit dat Maduro zich tegenover Annemieke Zeijerveld, de sportpsychologe van zijn oude club Almere City, zou hebben uitgelaten over het gebrek aan leiderschap bij Ajax, speelt volgens hem ook een rol. "Hij werd natuurlijk als de kroonprins van het trainersgilde neergezet, maar dit is wel een hele lelijke kras op zijn cv… Als je door niet de minste, Rafael van der Vaart, wordt neergezet als iemand die makkelijk een mes in iemands rug steekt. Zo wil je natuurlijk niet te boek staan. Hij zal nu moeten laten zien dat hij het op eigen kracht kan, wat heel moeilijk is in deze situatie."

De journalist denkt echter dat Maduro weinig kans van slagen heeft bij zijn debuut als hoofdcoach. "Ik denk dat Ajax daar gaat verliezen, hoewel Brighton ook niet in beste vorm is. Ik ga voor 3-1."

Brighton – Ajax begint donderdagavond om 21.00 uur in het AMEX Stadium. De wedstrijd is via dit liveblog te volgen bij VoetbalNieuws.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!