Nieuws

Veltman met stomheid geslagen door situatie Ajax: 'Ze gaan nog stijgen'

Veltman met stomheid geslagen door situatie Ajax: 'Ze gaan nog stijgen'

25-10-2023 08:01

Joël Veltman neemt het donderdag met Brighton tegen Ajax op in de Europa League en heeft zich verbaasd over de situatie bij de Amsterdammers. De voormalig speler van de club denkt wel dat de ploeg nog gaat stijgen op de ranglijst. 

Veltman sprak op het trainingscomplex van Brighton met het Algemeen Dagblad en ziet Ajax voor het eerst in lange tijd als echte underdog. "In mijn beleving kunnen we donderdag alleen tevreden zijn met een overwinning. Ajax de underdog? Het mag gek klinken, maar het klopt wel. Daley Blind, Dusan Tadic, Davy Klaassen. Iedereen is vertrokken."

De verdediger weet zelf wat hij zou veranderen bij de in crisis verkerende club. "Wat de mensen 'Ajax-dna' noemen, dat ontbreekt nu wel behoorlijk. Het is heel belangrijk dat stafleden én enkele spelers daarover beschikken. Als ik moest kiezen, dan zou ik dat dna toevoegen", meent Veltman. Met de aanstaande aanstelling van John van 't Schip en Danny Blind lijkt de Amsterdamse club het eens met Veltman.

De Nederlander blijft zich verbazen over de situatie bij zijn oude club. "Op een gegeven moment moet je als speler toch je verantwoordelijkheid nemen? Als je voor Ajax voetbalt, heb je één opdracht: winnen. Maar goed, zo laag op de ranglijst als nu (17de, red.) blijven ze niet staan. Ik heb het schema van de komende weken bekeken. De Europa League niet meegerekend komen ze na PSV voorlopig in de competitie alleen 'kleintjes' tegen", besluit Veltman.