Breaking news

'Steijn wilde door zonder Berghuis en Maduro, eis onbespreekbaar voor clubleiding'

'Steijn wilde door zonder Berghuis en Maduro, eis onbespreekbaar voor clubleiding'

25-10-2023 06:46 Laatste update: 06:50
2

Maurice Steijn wilde na de nederlaag tegen FC Utrecht op zondag door als trainer van Ajax, maar wilde dat doen zonder Steven Berghuis en Hedwiges Maduro. Volgens de voormalig trainer van Ajax had het duo hem in de rug gestoken. De club ging niet akkoord met de eis. 

De Telegraaf schrijft dat Steijn aanvankelijk na het duel met Utrecht nog het vertrouwen kreeg in de hoofdstad. 'In een telefonisch onderhoud met Jan van Halst kreeg de trainer zondagavond te horen dat rvc-adviseur Louis van Gaal hem tot de volgende interlandperiode in november het vertrouwen schonk. Een boodschap die de interim-directeur tijdens een kop koffie met de trainer op maandagochtend herhaalde'.

De eis van Steijn werd de trainer echter niet in dank afgenomen in Amsterdam. 'De wanhoopsactie van de slechtst presterende trainer in de lange geschiedenis van Ajax om van Maduro en Berghuis af te komen, onderstreepte hoe eenzaam hij zich de krappe vier maanden in Amsterdamse dienst voelde.'

Steijn verloor het vertrouwen in zowel Maduro als Berghuis. 'Helemaal toen een aantal mensen in Steijns meer dan 25 leden tellende technische, performance en medische staf zich (aan het verkeerde adres) bij technisch manager Klaas-Jan Huntelaar meldde met klachten over het (dis)functioneren van Steijn. Die informatie checkte Huntelaar actief bij de assistent-trainers en Hedwiges Maduro uitte ook zijn onvrede. Het zorgde voor een definitieve vertrouwensbreuk met Maduro, die door de hoofdtrainer daarvoor al werd verdacht van het voortdurend lekken vanuit de kleed- en trainerskamer naar zijn oude werkgever ESPN.'

'Vorige week maandag kwamen de ’hoofdrolspelers’ in Steijns staf in het geheim bijeen in Huis ter Duin in Noordwijk. In een ultieme poging het tij te keren. Volgens betrokkenen was tijdens de tweedaagse sessie een van de belangrijkste conclusies van de veertien stafleden dat Berghuis een stoorzender was, die zo snel mogelijk uit de selectie diende te worden gezet', besluit De Telegraaf. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!