Nieuws

Steijn betreurt vertrek: 'Vreselijk jammer, maar het beste voor Ajax'

Steijn betreurt vertrek: 'Vreselijk jammer, maar het beste voor Ajax'

23-10-2023 19:39 Laatste update: 19:40

Maurice Steijn verlaat Ajax met pijn in zijn hart. De hoofdtrainer en de club spraken maandag uit dat Steijn hoofdtrainer af is bij Ajax en per direct vertrekt. 

Steijn reageert via de clubsite van Ajax op zijn vertrek. De voormalig trainer van Sparta kon niet overtuigen met de nieuwe aankopen en daardoor staat Ajax nu op de voorlaatste plaats in de Eredivisie. "Vanochtend heb ik samen met de directie overleg gehad en we zijn aan het einde van de middag weer bij elkaar gekomen", stelt Steijn. "Wij kwamen tot de conclusie dat dit nu het beste is voor Ajax, al vind ik het vreselijk jammer."

De roep om het vertrek van Steijn werd met elk teleurstellend resultaat groter. Na de nederlaag op bezoek bij FC Utrecht (4-3) was de maat vol in de hoofdstad. "Iedereen die mij kent weet dat ik er alles aan heb gedaan om Ajax terug te brengen naar waar deze club hoort. Maar het is mij niet gelukt. Ik wil de supporters en de mensen met wie ik hier heb samengewerkt hartelijk bedanken en ik hoop dat Ajax snel de weg omhoog inslaat", besluit Steijn. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!