Breaking news

'Ajax vraagt Van 't Schip om na ontslag Steijn de rest van het seizoen te coachen'

'Ajax vraagt Van 't Schip om na ontslag Steijn de rest van het seizoen te coachen'

23-10-2023 19:12 Laatste update: 19:17
1

Ajax gaat John van 't Schip vragen om de rest van het seizoen de hoofdtrainer van de club te zijn. Dat meldt AD-journalist Maarten Wijffels zojuist. Maandagavond werd bekend dat de Amsterdammers de samenwerking met Maurice Steijn hebben beëindigd.

Assistent-coach Hedwiges Maduro neemt daarom als interim voorlopig de honneurs waar. Van 't Schip zou in eerste instantie als technisch adviseur van de raad van commissarissen naar de Arena komen. Zodoende leek hij deels dezelfde functie te gaan bekleden als Louis van Gaal.

De inmiddels 59-jarige Van 't Schip lijkt waarschijnlijk dus niet in de bestuurskamer, maar op het veld aan de slag te gaan voor Ajax. Dat deed hij in het verleden al een aantal keer. Zo begon de voormalig aanvaller van de club in 1997 zijn trainerscarrière als oefenmeester bij de jeugd. Vier jaar later groeide hij uit tot assistent van het eerste elftal. Dat deed hij precies een jaar, om in het seizoen 2008/2009 samen met hoofdtrainer Marco van Basten terug te keren in de staf. Toen Van Basten werd ontslagen, was hij zelfs een aantal weken interim-coach.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!