Breaking news

Ajax bevestigt vertrek Steijn: Maduro naar voren geschoven als interim-trainer

Ajax bevestigt vertrek Steijn: Maduro naar voren geschoven als interim-trainer

23-10-2023 18:55 Laatste update: 19:14
4

Hedwiges Maduro is voorlopig de interim-hoofdtrainer van Ajax. Dat hebben de Amsterdammers zojuist bekendgemaakt. Maduro wordt naar voren geschoven als tijdelijke opvolger van de ontslagen Maurice Steijn.

Algemeen directeur Jan van Halst, die eveneens interim is, reageert op de ontwikkelingen. "De afgelopen maanden hebben we heel intensief en professioneel samengewerkt, maar de sportieve resultaten en de ontwikkeling van het team bleven achter", aldus de bestuurder in een verklaring op de clubwebsite. Vandaar dat we vandaag weer met elkaar om de tafel zaten. Maurice gaf nu zelf ook aan twijfels te hebben of hij nog de juiste man op de juiste plaats is. Samen hebben we vervolgens de conclusie getrokken dat het beter is om uit elkaar te gaan. Hedwiges Maduro neemt voorlopig de honneurs waar."

Ajax staat momenteel op de zeventiende plaats in de Eredivisie. De 4-3 nederlaag tegen FC Utrecht van afgelopen zondag bleek de spreekwoordelijke druppel voor het bestuur. De wanprestaties werden lang geweten aan het slechte transferbeleid van de inmiddels eveneens vertrokken technisch directeur Sven Mislintat.

Maduro was overigens nog nooit eindverantwoordelijke van een eerste elftal. Zowel bij Ajax als bij Almere City was hij assistent. Wel heeft hij het Onder 21-elftal van Almere al eens onder zijn hoede gehad.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!