Breaking news

Steijn ontslagen bij Ajax: trainer verantwoordelijk gehouden voor prestaties

Steijn ontslagen bij Ajax: trainer verantwoordelijk gehouden voor prestaties

23-10-2023 18:35 Laatste update: 19:21
3

Maurice Steijn is niet langer de trainer van Ajax. Dat melden diversie media zojuist, waaronder De Telegraaf en het Algemeen Dagblad. Beide partijen zijn tot de conclusie gekomen dat het beter is om uit elkaar te gaan.

Ajax verloor zondag met 4-3 van FC Utrecht en staat daardoor op de zeventiende plaats in de Eredivisie. De trainer, die ondanks de slechte competitiestart lang het vertrouwen kreeg van de clubleiding, is nu op straat gezet. Aan het begin van zijn periode bij Ajax werden de tegenvallende prestaties vooral gewijt aan het transferbeid van de inmiddels eveneens vertrokken technisch directeur Sven Mislintat.

Steijn verloor zijn laatste acht officiële duels en slaagde er niet in om zijn visie over te brengen op het veld. De Hagenaar stond daarom al enige tijd onder enorme druk, maar de nederlaag bij Utrecht is de welbekende druppel geworden.

Steijn is in totaal slechts vier maanden coach van Ajax geweest. Afgelopen zomer werd hij overgenomen van Sparta Rotterdam en aangesteld als opvolger van interim-coach John Heitinga. Daarvoor was de 49-jarige oefenmeester eindverantwoordelijke bij onder meer VVV-Venlo, NAC Breda en ADO Den Haag.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!