Nieuws

Gimenez en Pavlidis met vormdip: kan de Coen Dillen-index nog worden verbroken?

Gimenez en Pavlidis met vormdip: kan de Coen Dillen-index nog worden verbroken?

12 februari - 17:40 Laatste update: 17:56
1

Santiago Gimenez en Vangelis Pavlidis zetten dit seizoen de Eredivisie in vuur en vlam. Het duo presteert de laatste weken echter minder en daarmee lijkt het verbreken van de Coen Dillen-index steeds minder reëel. Zijn de twee spitsen nog in staat om Coen Dillen voorbij te gaan? VoetbalNieuws legt de statistieken naast elkaar. 

Dillen startte langzaam

Coen Dillen wist in het seizoen 1957-1958 maar liefst 43 keer te scoren in 34 Eredivisie-wedstrijden. Het record van de Nederlander is nog altijd niet verbroken, maar dit seizoen zijn twee spitsen opgestaan om toch stiekem achter dat record aan te gaan. Gimenez was hard onderweg om het record te evenaren, net als Vangelis Pavlidis, maar het duo wist de laatste wedstrijden niet te scoren. De brug naar het aantal van Dillen lijkt inmiddels onoverbrugbaar.

Dillen wist in de eerste tien wedstrijden 'slechts' vijf keer te scoren. In speelronde elf scoorde Dillen echter vier keer en vanaf dat moment ging de trein lopen. Hieronder is af te lezen hoe Gimenez en Pavlidis het na zeventien speelrondes aflegden tegen Dillen.

Met twintig treffers voor Pavlidis en negentien voor Gimenez zijn de twee spitsen eindelijk van het moyenne van één goal per wedstrijd af. Dat betekent niet veel goeds wat betreft het aanjagen van de Coen Dillen Index: Dillen was na 21 speelrondes goed voor 24 treffers.

De stand na 21 speelrondes:

Coen Dillen: 24 goals
Vangelis Pavlidis: 20 goals
Santiago Gimenez: 19 goals

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!