Nieuws

'Al Hilal kan met FIFA-compensatie voor Neymar niet eens het maandsalaris betalen'

'Al Hilal kan met FIFA-compensatie voor Neymar niet eens het maandsalaris betalen'

20-10-2023 07:42
1

Na de zware blessure van Neymar kan Al Hilal bij de FIFA aankloppen voor een compensatie. Echter zal dit bij lange na niet genoeg zijn om ook maar het maandsalaris van de Braziliaan te kunnen betalen.

In de interland van Brazilië tegen Uruguay viel Neymar met een zware knieblessure uit en moest met een brancard van het veld. Achteraf bleek dat de aanvaller zijn voorste kruisband afscheurde en staat zo opnieuw maandenlang langs de kant. Afgelopen seizoen verliet Neymar de Europese velden, voor een avontuur bij Al Hilal. Zijn nieuw werkgever kan na de zware blessure van de Braziliaan nu bij de FIFA aankloppen voor een compensatie.

Volgens Eduardo Carlezzo, expert op het gebied van internationale sportrecht, kan die compensatie niet eens het maandsalaris van Neymar dekken. Zo sprak de Braziliaan tegenover Globo van een maximale compensatie van slechts 7,5 miljoen euro. De FIFA zou jaarlijks in totaal tachtig miljoen aan clubs compenseren. Bij Al Hilal verdient Neymar naar verluidt een slordige 106 miljoen per jaar.

Sinds zijn overstap naar Al Hilal kwam Neymar slechts vijf keer in actie, waarin de aanvaller goed was voor één doelpunt en drie assist.