Nieuws

'Bestuursraad koos voor frisse wind en bepaalde het lot van Mislintat en Eringa'

'Bestuursraad koos voor frisse wind en bepaalde het lot van Mislintat en Eringa'

19-10-2023 09:29 Laatste update: 09:48

De nieuwe bestuursraad had een flinke vinger in de pap bij het vertrek van Pier Eringa en Sven Mislintat. Voorzitter Ernst Boekhorst besloot samen met leden Edo Ophof en Pim van Dord dat ingrijpen noodzakelijk was, meldt De Telegraaf.

De drie bestuursleden waren verantwoordelijk voor het vertrek van beide Ajacieden. Zij wilden dat er een frisse wind ging waaien in Amsterdam en zorgde door daadkrachtig handelen er voor dat Louis van Gaal en Michael van Praag terug keerden bij Ajax. Dat Mislintat en Eringa moesten vertrekken, hadden zij al snel besloten. De bestuursleden stelden dat het onbegrijpelijk was dat Mislintat maar liefst 115 miljoen euro uitgaf en dat Eringa niet besloot om in te grijpen.

Eerder werd al bekend dat Ajax hoopt om Alex Kroes zo snel mogelijk naar Amsterdam te willen halen. De bestuurder treedt op 15 maart aan als nieuwe algemeen directeur, maar onder leiding van Van Gaal hoopt Ajax dat AZ water bij de wijn gaat doen en dat Kroes in januari al aan de slag kan gaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!