Reactie

Slot was trots op Oranje-debutant Hartman: 'Dat is de kracht van Feyenoord'

Slot was trots op Oranje-debutant Hartman: 'Dat is de kracht van Feyenoord'

17-10-2023 08:29

Quilindschy Hartman heeft zich in de afgelopen interlandperiode bewezen in het Nederlands elftal. De linksback van Feyenoord liet zich van zijn beste kant zien in de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland en vertelt dat Arne Slot, zijn trainer in Rotterdam, trots op hem is.

Hartman wordt voor de camera's van Voetbal International gevraagd naar zijn spel van maandag in de late 0-1 zege op de Grieken. "Ik denk dat ik altijd wel een bepaald niveau haal, dus wel gewoon voldoende", zegt hij. "Maar het was verder ook niet heel bijzonder. Ik had een paar goede ballen door de linies. Het was niet denderend ofzo, ik denk gewoon prima."

Met hem, Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida stonden er in totaal drie Feyenoorders in de basis. Dat is in het recente verleden wel eens anders geweest. "Mats en Lutsha stonden dan niet aan mijn kant, dus dat valt dan nog wel mee", vertelt Hartman. "Maar het is altijd wel leuk om te zien dat Feyenoord goed vertegenwoordigd is. Ook nog met Calvin (Stengs, red.) op de bank. Dus als dadelijk Justin (Bijlow, red.) nog bij de selectie kan komen, dan denk ik dat we wel sterk vertegenwoordigd zijn."

Hartman vertelt trots te zijn op zijn eerste twee interlands in Oranje. "Ik wil niet zeggen dat ik blij ben dat het geweest is, maar toch wel een beetje. De eerste keer is toch speciaal en misschien wat spannender en nu heb ik een soort basis gelegd, denk ik, om door te gaan. Ik vind dat als je twee keer in de basis speelt bij het Nederlands elftal, je daar ook naar beoordeeld moet worden. En dan vind ik ook wel dat ik nog meer van mezelf kan verwachten. Dat deed ik al wel, maar dat wordt alleen maar meer nu je international bent."

Complimenten waren er ook van bondscoach Ronald Koeman. "Hij zei na de wedstrijd tegen Frankrijk tegen me dat hij vond dat ik het goed had gedaan. Voor sommige spelers weegt dat Oranjeshirt soms zwaar en dat ik daar geen last van had. En dat ik lekker door moet gaan."

Hartman gaat dus met een goed gevoel terug naar Feyenoord. "Ik hoop dat ik dat weer over kan brengen op de rest van de jongens. Volgens mij had Hancko vandaag (maandag, red.) nog een assistje, dus we zitten er lekker in." Hij kreeg veel berichten van zijn teamgenoten en ook van trainer Arne Slot. "Bijna iedereen heeft wel een berichtje gestuurd. Dat is denk ik ook wel de kracht van Feyenoord. De jongens weten wel dat ik speelde en dan gaan ze even kijken. De trainer stuurde me een appje dat hij graag bij mijn debuut wilde zijn, dus hij was ook aanwezig. Dat zijn allemaal wel leuke dingen en dat geeft mij ook weer een goed gevoel. Hij is trots op me."