Bayern in gesprek met Mazraoui na pro-Palestijnse boodschap: 'Niet onze waarden'

Bayern in gesprek met Mazraoui na pro-palestijnse boodschap: 'Niet onze waarden'
16 oktober 2023 om 17:08
Laatste update: 16 oktober 2023 om 17:10

Bayern München gaat in gesprek met Noussair Mazraoui nadat de speler een pro-Palestijnse boodschap plaatste op sociale media. De Duitse club zegt dat het niet in lijn staat met de normen en waarden bij Bayern zelf. 

Bayern meldt tegenover DPA, een Duits persbureau, dat de twee partijen in gesprek gaan. De club uit München kiest duidelijk de kant van Israël. 'Iedereen, inclusief elke werknemer en elke speler, weet voor welke waarden Bayern staat. We hebben deze direct na de terroristische aanval op Israël al publiekelijk en ondubbelzinnig uitgedrukt. We geven om onze vrienden in Israël en staan aan hun zijde. Tegelijkertijd hopen we op een vreedzaam samenleven van alle mensen in het Midden-Oosten.'

Mazraoui plaatste het afgelopen weekend video's en foto's die Palestina steunen. Hamas en Israël zijn sinds zaterdag 7 oktober nóg meer in gevecht dan voorheen, waardoor al duizenden onschuldige mensen zijn overleden. Mazraoui is op het moment van schrijven op pad met de nationale ploeg van Marokko, maar wacht daarna een gesprek met Bayern.