Nieuws

Genoeg op het spel in EK-kwalificatie: resultaat Kroatië belangrijk voor Oranje

Genoeg op het spel in EK-kwalificatie: resultaat Kroatië belangrijk voor Oranje

21-11-2023 11:41 Laatste update: 13:27

Er zijn nog vier tickets voor het EK 2024 in Duitsland te verdienen, waarvan er eentje vanavond wordt weggegeven. Het resultaat van Kroatië vanavond is van belang voor Nederland. Hoe dat zit, legt VoetbalNieuws aan je uit!

Vanavond doen alleen de wedstrijden van Kroatië en Wales er nog om. In Groep D kroonde Turkije zich al tot groepswinnaar, waar de twee groepsgenoten nog strijden om het laatste directe ticket. Zo staat Kroatië slechts twee punten voor op Wales, dat zich bij een eventuele misstap van de Kroaten kan plaatsen voor het EK. Als Wales wint van Turkije en Kroatië verliest van Armenië, dan gaat het voor de derde keer in de geschiedenis naar een EK. De play-offs kunnen anders ook nog een mogelijkheid bieden voor de Welshman.

Nederland moet hopen dat Wales zich vanavond weet te plaatsen voor het EK, zodat het een minder zware groep krijgt in Duitsland. Bij winst van Kroatië stijgt het land namelijk in de virtuele potindeling over Italië heen. Bij dat scenario belandt de EK-winnaar van 2021 in pot 4. Nederland, dat zelf in pot 3 zit, kan de Italianen in dat geval dus treffen, waardoor er een zwaardere groep lonkt.

Stand in Groep D

1. Turkije (7/16)
2. Kroatië (7/13)
3. Wales (7/11)
4. Armenië (7/8)
5. Letland (8/3)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!