Koeman vertelt bijzonder feit over Frankrijk-thuis in 2018: 'Het hoogste ooit'

Koeman vertelt bijzonder feit over Frankrijk-thuis in 2018: 'Het hoogste ooit'

12 oktober om 14:59

Bondscoach Ronald Koeman heeft een bijzonder feit verteld over de vorige thuisontmoeting van het Nederlands elftal met Frankrijk. In 2018 stonden beide ploegen voor het laatst tegenover elkaar in Nederland, wat resulteerde in een 2-0 zege voor Oranje. Volgens Koeman was die wedstrijd zeer fysiek.

"Dat was een wedstrijd die compleet was, met heel veel concentratie en scherpte in de duels. We waren balvast", zo vertelt hij tijdens de persconferentie over het duel dat destijds plaatsvond in de Nations League. Komende vrijdag speelt Oranje weer tegen de Fransen, in de ArenA om EK-kwalificatie. "Griezmann was toen geen middenvelder, maar een aanvaller. Dat gaat nu niet gebeuren, denk ik. Anders zou dat een voordeel voor ons zijn."

Koeman zal morgen tijdens de wedstrijdbespreking iets op het hart drukken bij zijn spelers. "Dat is het fysieke gedeelte", vertelt hij. "Dat was het hoogste ooit van het Nederlands elftal, qua metingen."

Nederland – Frankrijk begint vrijdagavond om 20.00 uur en is te volgen in het liveblog van VoetbalNieuws dat te zijner tijd online komt. Oranje staat met drie punten uit vier wedstrijden voorlopig op een tweede plaats in kwalificatiepoule C. Frankrijk haalde in haar tot nu toe vijf gespeelde duels de volle buit.