Verdeeldheid heerst over eventuele terugkeer van Courtois bij nationale ploeg

Verdeeldheid heerst over eventuele terugkeer van Courtois bij nationale ploeg

11 oktober 2023 om 17:33
Laatste update: 11 oktober 2023 om 17:42

Het is nog altijd onduidelijk of Thibaut Courtois terugkeert bij de nationale ploeg van België nadat hij van zijn blessure is hersteld. De doelman kwam dit jaar in opspraak nadat hij vroegtijdig vertrok na onenigheid over de aanvoerdersband.

Kevin De Bruyne raakte geblesseerd en moest daarmee de aanvoerdersband afstaan, die naar Romelu Lukaku ging. Courtois was het hiermee oneens en stelde zelf de aanvoerdersband te verdienen. Toen dit niet doorging, vertrok Courtois naar huis, tot ontsteltenis van de ploeg en bondscoach Domenico Tedesco. Inmiddels lijken de meningen verdeeld binnen de spelersgroep of Courtois weer welkom is.

Courtois raakte aan het begin van het seizoen zwaargeblesseerd en is nog altijd herstellende. Lukaku is van mening dat Courtois mag terugkeren, maar Timothy Castagne sloot zich daar deze week bijvoorbeeld niet bij aan. De meningen zijn behoorlijk verdeeld. "Ik meen uit de grond van mijn hart: wat er gebeurd is, moeten we achter ons laten", stelt Lukaku, opgetekend door De Telegraaf. "De dag dat Thibaut beslist terug te keren, dan keert hij gewoon terug. Als dat gebeurt, zal hij nog van grote waarde zijn."

De Belgische spits hoopt dat de doelman zo snel mogelijk goed herstelt. "Ik wens Thibaut een goeie revalidatie, dat is nu het belangrijkste, en als hij terugkeert, dan ontvang ik hem als eerste met open armen."