Nieuws

Heel dicht aan de top: dit zijn de spelers met de meeste assists in de Eredivisie

Heel dicht aan de top: dit zijn de spelers met de meeste assists in de Eredivisie

18 februari - 19:30 Laatste update: 19:19

De Eredivisie is weer in volle vaart na de winterstop. Van Noa Lang tot Branco van den Boomen en Calvin Stengs, de nodige potentiële assistkoningen werden afgelopen zomer naar de Eredivisie gehaald. De ene speler rendeert alleen beter dan de andere. Wie gaat de absolute assistkoning Dusan Tadic, die het voorgaande jaar ruimschoots won, van de troon stoten? VoetbalNieuws zet de spelers met de meeste assists in de Eredivisie voor je op een rijtje.

Na speelronde 22 heersen nog altijd dezelfde namen in het klassement. Net als in de Eredivisie zelf is het ook een PSV'er: Joey Veerman. De middenvelder keerde na een blessure voor het eerst terug op het voetbalveld en dat tegen zijn oude club FC Volendam en was een week later tegen Heracles weer goed voor een assist. In dezelfde speelronde leverde de concuurentie geen enkele assist af en blijven zo met vier man sterk op een drukke plek twee staan.


Joey Veerman is nog altijd de assistkoning van de Eredivsie

Huidige lijst met assistkoningen

1. Joey Veerman (9 assists)
2. Johan Bakayoko, Steven Berghuis, Calvin Stengs, Luuk de Jong (8 assists)
6. Daan Rots (7 assists)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!