Nieuws

Deze landen hebben zich al gekwalificeerd voor het EK 2024 in Duitsland!

Deze landen hebben zich al gekwalificeerd voor het EK 2024 in Duitsland!

10-10-2023 13:44

De kwalificatiereeks voor het EK van 2024 nadert zijn climax. In de komende weken wordt meer en meer duidelijk welke landen zich gaan plaatsen voor het eindtoernooi in Duitsland. Wie zijn er sowieso bij? VoetbalNieuws geeft je een overzicht!

Het EK 2024 of UEFA Euro 2024 wordt van 14 juni tot en met 14 juli georganiseerd door onze oosterburen. Zij waren een keer eerder gastheer van het toernooi, in 1988. Daar hebben wij als Nederlanders uiteraard geweldige herinneringen aan, omdat we destijds voor de eerste en voorlopig laatste keer een grote prijs in de wacht wisten te slepen.

Omdat Duitsland het gastland is, is het automatisch gekwalificeerd. De ploeg van bondscoach Julian Nagelsmann speelt in aanloop naar het EK daarom louter vriendschappelijke duels of wedstrijden in de Nations League. Vele andere landen zijn al dicht bij de in totaal 24 tickets, maar kunnen die pas deze maand officieel veiligstellen. Oranje speelt op vrijdag 13 oktober tegen Frankrijk en maandag 16 oktober tegen Griekenland in poule E.

Deelnemers EK 2024 in Duitsland

Duitsland (gastland)

...

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!