Breaking news

Van der Meijde vertelt over Ajax-aanwinst: 'Die heeft heimwee en wil gewoon terug'

Van der Meijde vertelt over Ajax-aanwinst: 'Die heeft heimwee en wil gewoon terug'

09-10-2023 21:12 Laatste update: 21:13
1

Volgens Andy van der Meijde heeft Ajax-verdediger Josip Sutalo enorm last van heimwee. Dat vertelt de analist maandagavond aan tafel bij Veronica Offside. De Kroatische mandekker werd voor een miljoenenbedrag overgenomen van Dinamo Zagreb, maar maakt tot dusver een alles behalve sterke indruk.

"Die wil eigenlijk gewoon terug", aldus Van der Meijde. "Die praat met niemand, ook niet met zijn teamgenoten." Ondanks het feit dat Sutalo met Jakov Medic en Borna Sosa twee landgenoten in de kleedkamer heeft, zou hij zich zeer ongelukkig voelen. "Hij wil niks. Niet met anderen socialiseren of koffie drinken, niks. Hij heeft gewoon heimwee en dat is moeilijk hè, voor zo'n jongen."

Tafelgenoot Dick Advocaat vindt dat, als het verhaal van Van der Meijde klopt, Ajax hem meteen terug moet sturen. "Dan moet je kijken wat je terug kunt krijgen. Met alle respect, maar je kunt toch niet zo doorgaan?"

Afgelopen zondag ontbrak Sutalo nog in de wedstrijd tegen AZ (1-2 verlies). Hij had zich naar verluidt afgemeld met rugklachten, maar gaat wel met het Kroatische elftal mee naar de EK-kwalificatiewedstrijden. Maandag trainde hij met zijn landgenoten.