Reactie

Bosz heeft slecht nieuws over Lang: 'Of Koeman zich zorgen moet maken? Dat zeker'

Bosz heeft slecht nieuws over Lang: 'Of Koeman zich zorgen moet maken? Dat zeker'

08-10-2023 20:27 Laatste update: 20:48

Volgens Peter Bosz is het niet aannemelijk dat Noa Lang komende week inzetbaar is voor het Nederlands elftal. De aanvaller van PSV ging zondagmiddag geblesseerd naar de kant in de competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam (0-4 winst), waardoor bondscoach Ronald Koeman rekening moet houden met zijn mogelijke afwezigheid.

Lang greep in de eerste helft naar zijn hamstring. De eerste voortekenen zien er volgens Bosz, die na afloop zijn verhaal doet voor de camera's van ESPN, niet goed uit. "Hij heeft dit seizoen al twee keer eerder iets soortgelijks gehad. Hij kan daarbij alles doen, alleen niet volledig sprinten. Dat gaf hij nu weer aan", aldus de trainer. "En dus heb ik hem er snel afgehaald. Zeker als je ziet wie we op de bank hebben. Daarnaast wil je geen risico nemen."

Het Nederlands elftal speelt komende week in de EK-kwalificatie tegen Frankrijk en Griekenland. Koeman heeft met Frenkie de Jong, Memphis Depay, Matthijs de Ligt en Cody Gakpo al een overvolle ziekenboek. Lang komt daar nu dus bij. "Ik denk niet dat hij het Nederlands elftal gaat halen", zo vervolgt Bosz. "Ik zou het niet verstandig vinden, als hij gaat. Of Ronald Koeman zich zorgen moet maken? Dat zeker, dat doe ik ook, anders haal ik hem er niet af. Hij kan alles doen, behalve voluit sprinten. Nou, volgens mij moet je ook bij Oranje kunnen sprinten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!