Spaanse media: ‘FC Barcelona wil toptalent Roque al in januari overnemen’

Spaanse media: FC Barcelona wil toptalent Roque al in januari overnemen

7 oktober om 09:42
Laatste update: 7 oktober om 12:33

FC Barcelona zou kijken naar de mogelijkheden om Vitor Roque al in januari naar de club te halen, zo melden diverse Spaanse media. Het Braziliaanse toptalent zou in eerste instantie pas volgend seizoen aansluiten, maar door blessures kijkt Barça om de aanvaller een half jaar eerder over te nemen.

Afgelopen juli maakte Barça de transfer van Roque wereldkundig. De 18-jarige Braziliaan maakt pas komende zomer de definitieve overstap van Athletico-PR. De aanvaller, die direct na de bekendmaking van zijn transfer zwaar geblesseerd raakte, komt voor een slordige veertig miljoen over.

Nu lijkt Barça te kijken naar opties om de transfer komende winter al te laten plaatsvinden. Dit komt mede door de enkelblessure van Robert Lewandowski, die de spits de komende tijd uit de roulatie houdt. Deco, de nieuwe sportief directeur van de Catalanen, zal binnenkort naar Brazilië afreizen om de mogelijkheden rond Roque te bespreken. Zo weet Mundo Deportivo te melden.

Door het wegvallen van Lewandowski heeft Barça geen 'echte' spits meer over, waardoor de snellere komst van Roque prioriteit heeft. Met João Félix en Ferran Torres heeft Xavi nog optie voor in de punt van de aanval achter de hand.