Nieuws

Gimenez dwingt respect van concurrent af: 'Ik probeer nu van hem te stelen'

Gimenez dwingt respect van concurrent af: 'Ik probeer nu van hem te stelen'

03-10-2023 15:38

Ayase Ueda zal naar alle waarschijnlijkheid in de basis starten tegen Atlético Madrid. De Japanse aanvaller moet Santiago Gimenez vervangen, en dat is iemand die Ueda zeer respecteert.

Gimenez is geschorst voor de Champions League-kraker in Madrid en is dus afwezig. "Ik respecteer Santiago zeer. Hij is topscorer in de Eredivisie en scoort aan de lopende band", vertelt Ueda tegenover Voetbal International. "Ik probeer nu van hem te stelen, daarmee bedoel ik dat ik let op hoe hij beweegt in de speelstijl van Feyenoord, welke wapens hij gebruikt."

"Santiago heeft veel dingen waaraan ik nog moet werken. Door veel naar hem te kijken, probeer ik van hem te leren", vervolgt Ueda. "Of we ook kunnen samenspelen? Ik ben gewend aan een systeem met twee spitsen, zo deden we dat bij mijn vorige club Kashima, terwijl ik in Brugge ook regelmatig als schaduwspits heb gespeeld."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!